De studie

“Honden- en kattenvoeding wordt getest op kwaliteit. Hierbij wordt onder andere getest hoe goed de voeding verteerd kan worden en hoe smakelijk de voeding is.”

Jij als huisdiereigenaar kent jouw huisdier het best en hebt daarom een belangrijke rol in het beoordelen van kwaliteit van huisdierenvoeding. Verterings- en smakelijkheidstesten van honden- en kattenvoeding worden echter nog weinig bij huisdiereigenaren thuis uitgevoerd. Door samenwerking met huisdiereigenaren kan er in een real-life situatie zeer waardevolle en relevante informatie verkregen worden over de kwaliteit van een voeding. 

Deze studie richt zich daarom op de ontwikkeling van kwaliteitstesten bij eigenaren thuis. In samenwerking met huisdiereigenaren en hun huisdier wordt kennis verkregen over vereisten voor het uitvoeren van thuis-testen. De ontwikkeling van goede protocollen om de kwaliteit van honden- en kattenvoeding in de thuissituatie te testen draagt bij aan het verbeteren van de standaard voor deze testen. Daarmee verbeteren we de kwaliteit van onze huisdierenvoeding.